ESCRIURE: la voluntat de ser, el clam

per Benja Escrich
El temps en ordre. Poesia completa 1988-2019
Autor/a: Teresa Pascual
Editorial: Alfons el Magnànim
ISBN: 978-84-7822-860-7
Número de pàgines: 274 pàgines.
Preu: 18 €

Teresa Pascual, nascuda al Grau de Gandia, 1952. Poeta i traductora. És llicenciada en Filosofia per la Universitat de València i professora de Secundària a Gandia. Es donà a conéixer amb el seu primer llibre de poemes, Flexo (1988), guardonat amb el premi Senyoriu d’Ausiàs March 1987. Va guanyar el premi Vicent Andrés Estellés amb Les hores (1988). Més tard escriu Arena (1992), Curriculum Vitae (1996) i El temps en ordre publicat l’any 2002, premi Crítica Serra d’Or de poesia 2003. Després van venir molts més, Rebel·lió de la sal (2008), Herències (2011), València Nord (2014) i Vertical (2018). La seua obra és present en nombroses antologies en altres llengües.

La seua poesia marcada pels sentiments quotidians, com l’amor, la vida, l’enyorança del temps passat o la mort ens colpeja i ens mostra un univers en el qual intuïm que no eixirem indemnes.

Aquesta edició a càrrec de la Institució Alfons el Magnànim ens submergeix en la profunditat de la seua veu poètica. El temps en ordre, Poesia reunida, ens apropa a la seua obra publicada entre 1988 i 2019. Un volum que ens endinsa com si d’un resum vital es tractara en els seus textos i on podem apreciar l’evolució de la seua poesia, marcada sempre per la sensibilitat i que, sense deixar de ser reconeixible, s’introdueix, amb el pas del temps, en un paisatge molt més metafísic.

Un llibre publicat com a Poesia reunida que ens augura, com una promesa, la publicació de nous títols. Promesa que està present en els versos que enceten una de les seues composicions: “Els millors versos queden per escriure. / Del temps aqueix moment de recrear-se / en el somriure que t’omple la boca / i en el joc d’abraçar-la amb els meus llavis.”

Comparteix:

Visc a la caseta: visca la caseta!

Aquesta antropologia de la “caseta” valenciana és la que ocupa Viure a la caseta, obra guanyadora del 22é Premi Bernat Capó de cultura popular, convocat per L’ETNO, i que ara veu la llum a l’editorial Bullent.