Últim mes per inscriure’s als Premis Fundació FULL d’Investigació i Difusió de la lectura 2022

  • Els Premis estan dotats amb premis de 1.200 i 700 euros
  • Les propostes han de girar al voltant del món del llibre i el foment lector i literari

La Fundació FULL – Fundació pel Foment del Llibre i la Lectura convoca els Premis d’Investigació i Difusió de la lectura 2022 amb l’objectiu de reconèixer i visualitzar treballs de recerca i de divulgació que aborden de forma directa o indirecta el foment lector, el món del llibre i la seua història o la formació lectora i literària. El termini d’inscripció es va obrir el passat 1 de gener i acaba aquest mes, a 25 de juliol a les 23:59 h.

Aquesta convocatòria, que està encarada principalment a Treballs final de màster (TFM) i Treballs final de postgrau (TFP), està dotada amb premis de 1.200 euros i 700, a més de diplomes de reconeixement del mèrit.

Les propostes, que han de ser presentades a través d’un formulari habilitat a la pàgina web de la Fundació FULL (www.fundaciofull.com), han d’abordar de manera més explícita o dins d’un marc més ample del foment lector, el món del llibre i la seua història, o la formació lectora i literària. El jurat encarregat de valorar les propostes presentades abans de la fi del termini, 25 de juliol a les 23:59, estarà conformat per investigadors, professorat universitari i professionals experts en la temàtica descrita.

La convocatòria, les bases de la qual poden consultar-se íntegrament a la pàgina web de la Fundació FULL, busca assolir diverses finalitats, tals com fomentar la transparència de coneixements de la generació de materials d’investigació i de reflexió, fruit de TFP o de TFM de l’alumnat i els seus tutors d’universitats públiques espanyoles. També, reconéixer públicament i visibilitzar aquelles persones, alumnat i tutors, que facen treballs sobre aquesta temàtica. A més a més, amb aquests reconeixements també es busca augmentar la Biblioteca Virtual FULL sobre la Lectura i impulsar la recerca al voltant del món del llibre.

Des de la Fundació FULL expliquen que entre els seus objectius està la potenciació de treballs d’investigació, la publicació d’articles d’investigació en revistes d’impacte científic i també la publicació de treballs de divulgació al voltant del món del llibre i del foment lector. “A banda d’altres projectes de divulgació literària que duem a terme, considerem molt important la tasca de l’acadèmia, per això volem fomentar l’esperit investigador mitjançant la concessió d’aquests premis”, afirmen. Aquesta entitat és responsable de diversos festivals literaris, concursos escolars i altres projectes com el circuit de visites d’autors a les aules.

Comparteix:

Visc a la caseta: visca la caseta!

Aquesta antropologia de la “caseta” valenciana és la que ocupa Viure a la caseta, obra guanyadora del 22é Premi Bernat Capó de cultura popular, convocat per L’ETNO, i que ara veu la llum a l’editorial Bullent.