Un fantasma, va de debò!

per Esther Climent Gosp
Va de bo!
Autor/a: Jaume Monzó
Editorial: Editorial Lletra Impresa
ISBN: 9788412181999
Número de pàgines: 102
Preu: 8,5€

«Va de bo!» és l’expressió que s’utilitza en pilota valenciana per a assenyalar que una partida comença. Per a la colla de Lluís, Estel, Marc, Nora i Jordi suposarà el tret de sortida de l’estiu i un repte inesperat. «T’ho dic de debò!». Lluís, tot i que és cec de naixement, assegura haver vist i sentit una presència al trinquet abandonat. La primera excursió de vacances comença amb un misteri impossible. Els amics, per descomptat, el creuen. Ah, i està clar que el gos guia Garfunkel també ha pressentit alguna cosa estranya. Gràcies a l’ajuda de la iaia, de les seues històries del passat de valor incalculable, coneixeran més detalls que dibuixaran la identitat del fantasma: una allau de pedres, un pilotaire mort, una partida inacabada… Així, el grup d’amics descobrirà el món de la pilota, però, des dels ulls d’algú que no s’hi veu; jugant amb les olors, el tacte de la pilota, la sensació dels moviments i, sobretot, la música meravellosa que Lluís sent quan la pilota està en joc. És Lluís qui s’haurà de posar la faixa de pilotaire per a fer front a l’enigma. Tot es decidirà al vell trinquet, al dau, a l’escala… Ambientat a la Font d’en Carròs, un poble menut de la Safor envoltat de muntanya i bancals de tarongers, el llibre permet conéixer les bases i curiositats de la pilota valenciana a través d’una història d’amistat, superació i misteri, perfecta com a lectura d’estiu. A més, com que inclou un glossari amb quatre notes sobre modalitats de joc, tipus de pilotes, colps i jugadors convida a voler saber encara més sobre aquest joc tan nostre. Amics, vacances, retrobaments, excursions, festes de poble, aventures, això és l’estiu i això és, també, Va de bo!

Comparteix: