Riu

per Esther Climent Gosp
EL RIU
Autor/a: Tom Percival
Editorial: ANDANA EDITORIAL
ISBN: 978-84-18762-21-5
Número de pàgines: 32
Preu: 15,90 €

Riure, de vegades, pot resultar difícil. Rowan no pensa en això mentre es mira el riu. El riu sempre l’ha reconfortat i l’ha acompanyat, hi ha voltes que està en calma i d’altres enfurisma’t com ell, però sempre corre i va més enllà. Tanmateix, alguna cosa ocorre, d’un quant temps ençà que el riu està glaçat. Ah, i si en realitat són els ulls de Rowan els que el veuen així? El riu tot de gel, sense vibrar ni avançar, quiet i fred. Quan la primavera i l’estiu no són prou per a desglaçar el riu i el cor del xiquet la vida farà per reflorir, tot i les fulles seques de la tardor. Les pàgines de Percival, autor de El mar ho va veure i Els invisibles, flueixen així, com ho fa un riu o les estacions. Les il·lustracions precioses que formen el llibre arrepleguen i coloren tots aquests sentits. Muda, infinitat, grisor, coloraina, gelor, calidesa, tot això es pot contemplar, pot ocórrer, en un mateix indret i dins d’un mateix ésser. Això descobrirà Rowan mentre es mira el riu i el riu se’l mira a ell. Riu, sí, però també està bé si, de vegades, no pots i et dones temps i sols i núvols i trons.

Comparteix: